Azi am avut o epifanie

wnm1Azi am avut o epifanie, dacă vrei.

Eram cu maşina pe un drum de ţară şi încetineam pentru că mă apropiam de o trecere peste calea ferată. După amiază, pe la ora cinci, soare, cer albastru, multă verdeaţă şi, în apropierea căii ferate, pe partea opusă, un camion al cărui şofer mi-a făcut cu mâna să fiu prezentă că vine trenul.
Eu nu-l văzusem, cu siguranţă îl vedeam o dată ce eram mai aproape şi, cu toate astea, am simţit ceva profund uman, curat, în gestul omului.
După ce a trecut trenul şi am trecut unul pe lângă celălalt i-am făcut un semn cu mâna, drept mulţumire, şi mi-a răspuns.
În ce cuvinte pui emoţiile, comunicarea?

Apoi, mă opresc undeva şi, în timp ce aştept, citesc dintr-o carte cu adevărat cutremurătoare, carte pe care o citesc în contextul Why Not Me: ‘Eating Animals’ de Jonathan Safran Foer: “Breving Mission este un micuţ sat inuit în Strâmtoarea Bering. Singurul angajat guvernamental local, cu normă plină, este ‘administrator financiar’. Nu există poliţie sau brigadă de pompieri, nu sunt muncitori care fac tot felul de servicii, nu există nici un fel de management al deșeurilor.”

Două emoţii profunde, care nu au nevoie de traducere.

Why Not Me este despre “mine”, ce fac eu fără să mă sprijin de nimic şi de nimeni, fără să mă folosesc de nimic şi de nimeni.

Am ales să am o datorie: să mă educ, să mă informez, să iau acţiune și să contribui.

Nimeni şi nimic nu poate face asta pentru mine, doar eu pot.
Şi am şi toate uneltele.
Internetul abundă de informaţii pentru instruire şi asociaţia asta, Why Not Me, este o sursă de educaţie ontologică de care să te sprijini, cu atât mai mult cu cât ştii că nu eşti singurul în această “trezire”.

Oameni care s-au declarat Why Not Me au alte vieţi deja.
Simpla alegere şi luarea de acţiuni pe care ei le consideră benefice şi aliniate cu cine sunt ei le dă deja o altă viaţă.

Şi tu poţi, dacă te interesează.

Până săptămâna viitoare intraţi pe site-ul whynotme şi luaţi-vă să vă informaţi asupra unui subiect, oricare, timp de 30’ în fiecare zi, să vedeţi ce poate să iasă din asta.

Daţi mai departe acest articol şi invitaţi-vă prietenii, cei care vor, să se înscrie la newsletter şi să între în antrenamente fiind… whynotme, pentru ţară, pentru planetă, pentru viitorul generaţiilor viitoare!

Trimiteţi mesaje, sugestii, întrebări, împărtăşiţi dacă vă luaţi să faceţi exerciţiul şi ce se întâmplă în viaţa voastră făcând acele acţiuni.