O mamă vorbește despre transformarea uluitoare a fiicei ei de 12 ani, în urma unui eveniment de “Ecologie Mentală”

mother_daughter_reading_fieldAm aflat de Connie și proiectul ei “Why Not Me” în urmă cu câteva luni. Proiectul mi-a sunat interesant și mi-am dorit să participe Ana, fiica mea, la un astfel de atelier, astfel încât să fiu convinsă că un program de “ecologie mentală” poate avea efecte imediate asupra copiilor (nerăbdare, ce să-i faci :))) Spre surprinderea mea, nu a trecut mult timp și Connie a susținut un astfel de atelier de educație ontologică.

În urma evenimentului, Ana a renunțat la meditațiile la matematică și și-a propus să fie atentă la ore, să vadă la profesorul ei de matematică părțile lui bune :), și-a schimbat caietul de matematică și a început să scrie frumos în cel nou, să folosească culori (în caietul vechi avea scris pe ultimele pagini “urăsc matematica” , “nu-mi place matematica” ”math makes me sick”, “I hate math”. După ce și-a schimbat caietul mi-a spus “mami, mă simt mai bine de când am schimbat caietul, este mai îngrijit și nu mai am acele texte la sfârșitul caietului “I hate math” – acestea mă făceau să urăsc și mai mult matematica”.

După perioada de vacanță, a venit prima oră de matematică 🙂 și am întrebat-o pe Ana cum a fost, cum s-a simțit. Trecuseră aproape 2 săptămâni de la eveniment. Ana mi-a spus că proful nu s-a schimbat 🙂 dar s-a schimbat ea, se simte mai liniștită, nu se mai stresează cum se stresa înainte, notele nu mai contează, pentru că acum își dorește mai mult să înțeleagă, în loc să obțină neapărat nota 10. A avut, de asemenea, curajul să ceară ajutorul unei colege atunci când nu a înțeles rezolvarea unei probleme.

Copiii noștri au nevoie să participe la astfel de programe de ecologie mentală, pentru că vor învăța cum să renunțe la rolul de victimă (“nu înțeleg nimic din ce îmi spune profesorul”) – astfel nu mai sunt atenți la ore, pentru că oricum fac meditații acasă. Copiii noștri își vor da seama că educația este un fenomen personal care vine din interior, nu din exterior.

Evident, m-am decis să mă împlic în organizarea acestor evenimente de educație ontologică în școli și licee. Căutăm sponsori care să ne ajute să susținem aceste ateliere în cât mai multe școli din România.

PS: Cuvintele lui Connie rezonează și acum în sufletul Anei: “Dezvolți creierul doar învățând. Nu dormi pe tine! Pentru că vei avea un creier leneș. Învățați pentru voi, nu pentru note!”

Mihaela Stinghe, antreprenor