Gunoiul unora, COMOARA altora!!!

IMG_1497aDacă ești una dintre persoanele care și-a arătat măcar o dată nemulțumirea față de gunoaiele aruncate până și în cele mai frumoase locuri pe care natura ni le oferă, sau dacă măcar o dată ai arătat cu degetul către ‘autoritățile’ care ‘nu își fac treaba’, CITEȘTE MAI DEPARTE!

Ce urmează sunt împărtășirile Mihaelei Stinghe și a fiicei ei, Ana, care, în urma participării la un eveniment organizat de Asociația Why Not Me în școală, au fost surprinse de naturalețea acțiunilor pe care le-au luat, fiind …. în vacanță!

 

“Eram înconjurați de pădure, flori, liniștea pădurii, ciripitul păsărilor…
Din păcate, m-a cuprins un sentiment de tristețe când am găsit multe gunoaie aruncate în pădure, în poienițe.

Ana a început să strângă toate gunoaiele întâlnite în calea ei.

Am fost profund mișcată de fiica mea. Îți mulțumesc, Ana, pentru acțiunile tale magice.
Îți mulțumesc, Connie, pentru că, alături de tine, în Asociația Why Not Me, am învățat cum să nu ne mai plângem de “câtă mizerie este în orașul ăsta; uite câte gunoaie” și că nu este “nimeni” care să curețe. Când renunțăm la starea de victimă, realizăm că suntem noi cei responsabili, și nimeni altcineva.”

Mihaela Stinghe

 

“Când ieșim în natură, simțim că natura ne vorbește prin flori, arbori, plante și izvoare.
În Poiana Narciselor, florile mi-au vorbit prin culorile lor, prin forma lor, prin parfumul lor. Era atât de frumos acel loc… și nu puteam să-l las murdar, așa cum l-am găsit.
Îmi place să mă îngrijesc de natură, de animale, de aceea m-am înscris și în Asociația Why Not Me, pentru că acolo sunt oameni care împărtășesc aceleași valori. Alături de părinții mei, de Connie și alți prieteni din asociație, am învățat că schimbarea începe cu mine, că sunt lucruri pe care putem să le facem în viața noastră de zi cu zi, să protejăm mediul și să fim un model pentru ceilalți oameni.
A fost plăcut să strâng gunoaiele, pentru că simțeam că ajut planeta și mă simțeam împlinită.

Mi-a rămas în minte expresia ‘Las locul ăsta mai curat decât l-am găsit’.
Și înainte adunam gunoaie atunci când le vedeam, dar Why Not Me mi-a stârnit și mai mult dorința și plăcerea de a strânge gunoaiele aruncate în natură.”

Ana Stinghe

 

Print