Liceenii din Giurgiu vor fi primii care vor beneficia de cursul de FotoCitire

În data de 14 octombrie 2015, Asociația Why Not Me, fondată de Connie Larkin, leader de educație ontologică cu experiență de peste 30 de ani la nivel internațional, a ținut o prezentare de Ecologie Mentală și FotoCitire la Ateneul “Nicolae Bălănescu” din orașul Giurgiu; sala Ateneului a fost umplută la maxima ei capacitate cu elevi la care s-au adăugat reprezentanți ai administrației locale.

DSC_8334 DSC_8335

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Comunitatea pentru Educație”. Prin acest proiect, Why Not Me intenționează să facă disponibilă educația ontologică pentru elevii și studenții din România. Persoana care a generat, făcut posibil și susținut cu însuflețire acest proiect este profesoara de limba română Cristina Apostol de la Colegiul Agricol “V. Harnaj” din București. Ea, împreună cu colega ei și parteneră în acest proiect, Janeta Lascu, profesoară de biologie la același liceu, au făcut parte din echipa Why Not Me la Giurgiu.

Prezentarea a durat aproximativ 3 ore și a avut 2 părți. În prima parte, Connie Larkin le-a ținut elevilor o prezentare interactivă despre ce înseamnă educație ontologică, ecologie mentală, responsabilitate individuală și leadership în propria viață.

DSC_8327

Inspectorul școlar general din Giurgiu o prezintă pe Connie Larkin publicului

Partea a doua a serii a fost despre cursul de FotoCitire, pentru care Connie Larkin este instructor autorizat al Learning Strategies Corporation; Paul Scheele, creatorul cursului de FotoCitire, fiind unul dintre fondatorii acestei corporații. Mai multe detalii despre acest curs se pot afla pe site-ul myphotoreading.ro

Elevii s-au arătat foarte interesați de FotoCitire și de educație ontologică, după cum se vede din comentariile lor la sfârșit.

Proiectul “Comunitatea pentru Educație” presupune că, dacă vrem alte rezultate prin educație, Comunitatea însăși are un cuvânt de spus și poate lua acțiune.

Mai multe detalii despre acest proiect, precum și testimonialele elevilor și profesorilor referitor la rezultatele extraordinare pe care le-au obținut prin participarea în evenimentele pilot ale acestui program, se pot găsi pe site-ul Asociației, la adresa următoare: http://whynotme.ro/comunitatea-pentru-educatie/

La întrebarea “Ce ți s-a deschis în urma acestui eveniment?”, aveți în continuare câteva exemple de testimoniale ale copiilor:

“Mi s-a schimbat mentalitatea, am o altă gândire, am o altă viziune asupra viitorului și am învățat că nu trebuie să caracterizăm persoana după copertă. Eu sunt clasa a IX-a la liceul Nicolae Cartajan, la profil pedagogic și aș dori să se poată face cursurile acestea și la noi; aș dori să discutați cu autoritățile din Giurgiu.” (Ioana Valentina Iurci)

“Mi s-a luminat o cale pe care aș vrea să o urmez în a-mi realiza visul, momentan de a lua Bac-ul cu nota mare, să învăț limbi străine fascinante la care visez să le pot vorbi. Îți mulțumesc pentru oportunitatea de a vedea o nouă și unică modalitate de însușire a cunoștințelor. Succes în ceea ce faci. Tot respectul. Sper să am ocazia să te cunosc personal.” (Gorgiana Caloianu)

“În urma acestui eveniment am căpătat o perspectivă nouă și am luat o decizie foarte importantă, aceea de a nu mă mai lamenta, de a profita de orice oportunitate și de a munci pentru ceea ce îmi doresc. Îți mulțumesc pentru cele trei ore de “magie” în care am reușit să-mi schimb mentalitatea. Puțin, dar semnificativ. Ești o persoană minunată… dar știai asta deja 🙂 ” (Vlad Gavrilă)

“În urma acestui eveniment mi s-a deschis că nu există cineva care să decidă pentru mine. Singura persoană care poate să-mi spună ce să fac, să aleg în viață sunt doar eu și gândirea mea. Dragă Connie, vreau să îți spun că ești o persoană minunată. Vreau să fac cursul de fotocitire din toată inima. Connie, vreau să vii des la mine în oraș și vreau mai multe activități de acest gen.” (Elena Florentina Camelia Coman)

“Mi s-a deschis posibilitatea de a crede în mine. Posibilitatea de a face orice. Posibilitatea de a dărui bucurie și de a o primi. O respect enorm pe Connie, chiar dacă nu o cunosc! M-a ajutat să văd viața din alt punct de vedere, înainte doar existam, nu trăiam.” (Alexandra Pătrașcu)

Felicitări!

Bine-ai ajuns aici :)
Te rog completează datele din formularul de mai jos, și verifică-ți inbox-ul pentru email-ul de confirmare. Pe curând!

Nume*

Prenume*

Adresă de email*

Număr de telefon*

Data cursului*

Mesaj

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și procesate de acest website.

X