Mai lasă-mă-n pace!

Îmi place la nebunie expresivitatea fețelor, a gesturilor acestor actori, cantăreți indieni. La trei ani după independența Indiei, în 1951, cantecul este despre superficialitatea femeilor, cărora nu le păsa/pasă decât de machiaj, ruj, haine, să dea bine, și care făceau/fac cât mai puțin posibil.

Azi m-am surprins gândind că nu am gunoi, pentru că tot ce aveam în două pungi erau lucruri reciclabile; aruncând mânuța de resturi menajere am vazut în tomberoane sticle de plastic și alte lucruri refolosibile; și eu stau într-un bloc într-o zonă cu oameni …. educați, “foarte bogați și posh”, lângă ….Herăstrău”

M-am întors acasă, mi-am pus melodia pe care o împartășesc aici și am tradus fețele, gesturile lor, la raportarea majorității speciei umane vizavi de mediu.

Pentru avem atâtea scuze pentru ceea ce nu facem, fiind așa de “importanți” si desigur “nu avem timp”, urmatorul dialog mi-a venit în minte:

“Mai lasă-mă-n pace!

Cui îi pasă de apă, aer, pământ, de mizeria de lângă blocul meu, casa mea, gropile de gunoi care îmbolnăvesc oameni?

Cui îi pasă de fosele septice nefuncționale de lângă casele oamenilor (vezi statia de epurare din Balotesti – felicitări Apa si Canal!)?

Cui îi pasă de cine rămâne cu miliardele furate în schimbul câtorva ani de pușcărie?

Cui îi pasă de ce se va întâmpla cu noi, permițând bolnavilor mentali să conducă țări șa facă teste nucleare punând în pericol planeta, sau ……?!

Lasă-mă-n pace!”

Mie îmi pasă doar dacă eu am cât mai mulți bani, case cât mai multe – 30 dacă se poate – și cât mai mari, confort, mașini, bani, sex cu câte/cât mai mulți, mâncare bună, cu ….cui îi pasă!!!!!!

Și … party!”

Eventual, filmulețul este de văzut de mai multe ori; interesant ar fi și punerea întrebării “în afară de a-mi da cu părerea, fac ceva?

Recomandarea este să se danseze pe ritmul muzicii.

Eu așa am făcut!

Felicitări!

Bine-ai ajuns aici :)
Te rog completează datele din formularul de mai jos, și verifică-ți inbox-ul pentru email-ul de confirmare. Pe curând!

Nume*

Prenume*

Adresă de email*

Număr de telefon*

Data cursului*

Mesaj

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și procesate de acest website.

X