Exemple

Nu este nevoie sa fii vedeta de cinema, mare om de stiinta, geniu, cel mai destept din facultate, cel mai frumos, sa ai titlu nobiliar sau sa faci parte din vreo casa regala, autor de carti best seller, sa ai miliarde de dolari, sa zbori cu avionul personal sau orice iti mai poti imagina ca ai avea nevoie ca sa fii cineva care face o diferenta.

De ce este nevoie este de angajament pentru o viata demna, acum, o viata de contributie, acum, o viata plina de energie si putere, acum, a fi indragostit de a trai cu fruntea sus, acum. Oricine poate sa o faca, de-ajuns sa se aplece sa ia o hartie de jos de pe strada, de pe podeaua de la birou, sa inchida un robinet care curge, sa lase mai curat dupa sine decat a gasit, si sa faci asta constant, ca un fel de a fi pe care il ai tot timpul.

Ca sa te inspiri sunt multe exemple, de-ajuns sa te uiti pe site-urile unor organizatii si grupari consacrate, care au deja un istoric in a prezenta intr-un mod informat si profesionist situatia pe planeta, cum ar fi GREENPEACE, www.greenpeace.org, WWF, www.worldwidelife.org ca sa le mentionez pe cele mai evidente.

De asemenea, pe site-ul Why Not Me voi adauga si exemple pe care le gasesc eu inspirationale, cu atat mai mult cu cat sunt facute de oamenii simpli, fara sa apartina nimanui si nimic ci doar unei grupari spontane de oameni obisnuiti, ca voi si ca mine. Asta este si spiritul Why Not Me, ca oricine sa stie ca poate lua actiune, fara sa aibe vreun nume anume sau sa apartina vreunei miscari anume in afara de specia umana – in procesul ei de evolutie.

 

CHERAN

Orasul care a izgonit politia, politicienii si gangsterii

BBC News, 13 Octombrie 2016

http://www.bbc.com/news/magazine-37612083