method

Constientizarea, identificarea impactului distructiv – la toate nivelele –  ca o consecinta a complacerii intr-o constanta si universala conversatie de victimizare.

Asumarea responsabilitatii la nivel individual – pentru toate neajunsurile cu care ne confruntam acum, ele fiind ceea ce noi am creat in ignoranta noastra.

Auto-educarea si auto-informarea legate de actiuni pe care le putem lua individual, oriunde ne aflam si in orice moment: acasa, in jurul casei noastre, in spatiile publice, la lucru, oriunde si oricand pentru a contribui la stoparea si ameliorarea impactului negativ al actiunilor noastre de pana acum asupra vietii pe planeta.

Cum am putea numi procesul exprimat prin pasii de mai sus?

Am putea sa il numim “ecologie mentala”. Ecologie mentala nu inseamna “spalare pe creier” ci inlaturarea obstructiunilor care ne opresc sa vedem, sa observam, sa traim facand o diferenta in viata noastra si a altora. Ca o metafora, inainte sa sadesti ceva pe un ogor, trebuie mai intai sa il cureti de pietre, buruieni si orice altceva care poate impiedica plantele sadite sa rasara.

Asociatia Why Not Me a fost creata tocmai pentru a folosi aceasta metoda in elevarea prezentei tuturor celor care doresc si aleg sa isi aduca contributia existentei lor intregii comunitati planetare, acum.